Om Café Birger

heart.png
Vi är ett modernt café där kunden alltid står i centrum.
Det är därför många kommer hit varje dag.

Vi är  stolta över att vi har så många stamkunder. Vi tror också att Café Birger står för allt det som de stora kaffekedjorna skulle vilja vara. Här blir orden verklighet, och vi gör saker annorlunda. Och inte minst - vi som jobbar här är just annorlunda. Vi gillar att sticka ut. Att göra saker från grunden.

Vi tror på att servera mackor, sallader, soppor som är dagsfärska och inte designade för att hålla i flera dagar i kylmontern. Vi ser en gäst som en människa, inte som en siffra i bokslutet. 

När vi rekryterar letar vi efter personligheter människor som vågar vara sig själva och som älskar bibliotek, tycker man om hängslen blir man nästan anställd på plats.

 

Mat, kakor & te

cake2.png
Fräscha sallader, kakor för själen och god stämning. Hit kommer du för att njuta med vännerna eller läsa tidningen i lugn och ro.

Här kan du få en sallad med läcker dressing, likväl som en god kaka. Just nu har vi bl a italienska småkakor, ostbaugetter bakade på stans bästa bröd, värmande soppo, spenatbullar, gott te från Kina & Japan, kanelbullar, laxmackor, räkmackor, lyxmackor ...

Vi skulle kunna rada upp varenda läckerhet vi serverar. Kom hit och njut istället. Och du - titta annars på de fina bilderna vi tar ibland. Dem hittar du här.

 

Vårt kaffe

coffe2.png
Vårt kaffe rostas i Bologna av rosteri Roversi. Det startades av Pietro. När han var liten älskade han att hänga vid kvarters café. Doften av kaffe gjorde honom lycklig.

Men Pietro var inte särskilt intresserad av skolan trots att hans lärare gjorde allt för Pietro skulle trivas. Istället längtade han varje dag efter att skolan skulle sluta så han kunde gå till kafét där han jobbade som kaffebud.

Åren gick och Pietro växte upp. År 1882 öppnade han ett eget rosteri & café. Han hade utvecklat ett fantastisk luktsinne, vilket gjorde honom  framgångsik. Det enda som grämde honom var att hans gamla  lärare gick förbi rosteriet varje dag utan att hälsa. Så han bestämde sig för att göra en kaffeblandning som den gamle mannen omöjligt kunde motstå. 

Det tog visserligen tolv månader innan läraren gav upp och beställde en kaffe. Men den blandningen är idag välkänd och uppskattad av många fler än magistern. Och visst blev magistern och eleven vänner för livet.